Tržnica ako príležitosť
MESTSKÁ TRŽNICA – POTRAVINOVÁ PRÍLEŽITOSŤ NA PODNIKANIE
Ovocie, zelenina, jedla a pitie, pečenie a varenie,....
Nové pracovné príležitosti v ekologickom poľnohospodárstve. AGROTRH. Pôda je živým kontextom a agronomika má svoju logiku, ktorej podstatou je výživa ľudí a tiež aj spôsob rozšírenej reprodukcie nášho bytia. Jedným z progresívnych spôsobov pestovania zeleniny je kruhové poľnohospodárstvo tzv. „AgroKruh“ v podaní pána Ing. Jana Šlinského z Pavlovec nad Uhom. https://www.agrokruh.sk/slinsky
Ekologické poľnohospodárstvo a produkcia biopotravín (v porovnaní s konvenčným poľnohospodárstvom a potravinárskym priemyslom) vytvára príležitosti na elegantné spôsoby riešenia takých konvenčne neriešiteľných problémov ako je: vysoká nezamestnanosť vidieckeho obyvateľstva, znečisťovanie životného prostredia, vysoký výskyt tzv. civilizačných chorôb, redukcia stresu, sociálnych neistôt, atď.
Hlavne kvôli tomu by ľudia mali kupovať biozeleninu alebo si ju sami dopestovať. Je to veľmi zaujímavý spôsob ako zbaviť ľudí veľmi namáhavej fyzickej práce a vypestovať zdraviu prospešnú zeleninu. – účinný prostriedok pre poľnohospodárske ideály nadšencov, ktorí milujú prírodu a zdravú zeleninu.
Podobne to môže byť aj s ovocinárstvom, lesným zberom, .... .
Problémom je iba prijatie opatrení na organizáciu lokálneho aj národného trhu.